Her har vi samlet en række links, der kan være relevante for dig at besøge eller vide mere om.
Det er eksempelvis museer og steder, vi har et godt samarbejde med.
Hørvævsmuseet ligger samme sted som Škoda Museum Danmark.
På Hørvævsmuseet, som ligger på Krengerup Gods, væves der på 100 år gamle maskinvæve fra det nedlagte Tommerup Væveri. Vævene er doneret af direktør Kurt Reindel og er et stykke dansk industrihistorie, som bliver gjort levende af et stort antal frivillige.
Her fremstilles damaskduge, servietter, olmerdug, viskestykker og meget andet efter de gamle mønstre. Bearbejdning fra plante til vævetråd er en del af udstillingen, og der fortælles om vævningens historie, som er illustreret med den store samling af væve fra oldtid til computerstyring. Vi er altid klar til at give en rundvisning på museet, hvor der også er udstillinger, en righoldig museumsbutik med egne og andres produkter og en café, hvor frokost eller kaffe kan nydes.
Škoda Museum Danmark ligger placeret på Krengerup Gods.
Krengerup blev oprettet som hovedgård omkring 1590 af landsdommer Gabriel Knudsen Akeleye. Hvor den store prægtige nyklassicistiske hovedbygning står i dag, lå dengang en almindelig firlænget, bindingsværksgård med stråtag. Akeleyes slægt fortsatte som ejer indtil 1658, hvor Krengerup blev afhændet til Jacob Lindenov, der døde barnløs i 1672. Herefter overgik stedet til Claus Daa, indtil han i 1679 solgte til Hans Knudsen, der også ejede den nærliggende hovedgård Brahesholm.
I 1686 skødedes begge ejendomme til Morten Skinkel til Søholm, og de tre hovedgårde havde således for første gang samme ejer. Dette ejerskab gik dog snart i opløsning, og i 1705 var Krengerup ejet af to søstre, nemlig Anna Sophie og Marie Dorothea Charisius. Herefter samledes de tre hovedgårde på ny af Christian Stockfelth, som overlod dem til sin datter, der ved sit ægteskab bragte godserne til Conrad Holck.
Conrad Holck måtte dog sælge Krengerup i 1770 til Christian greve Rantzau til Brahesborg, og herefter har slægten Rantzau været ejer af Krengerup Gods. Den nuværende hovedbygning i nyklassicistisk stil og den trelængede avlsgård i bindingsværk er opført af Christian Rantzaus søn, Frederik Siegfred Rantzau. Bygningerne stod færdige omkring 1780. Arkitekten var Hans Næss, en elev af Kgl. Bygningsarkitekt Jardin. Samtidig samlede Frederik Siegfred de to andre hovedgårde, så hele godset atter var samlet.
I 1783 skiftede Krengerup navn til Frederikslund, opkaldt efter bygherren Frederik Siegfred Rantzau.
I 1917 blev hovedbygningen sat gennemgribende i stand af Jens Christian Rantzau, med arkitekt Ingwersen som rådgiver. Ved samme lejlighed fik Krengerup atter sit gamle navn igen.
Ved denne istandsættelsen blev der indlagt centralvarme og vand, indrettet badeværelser i huset og sandstensportalen over hoveddøren blev skiftet ud.
Krengerup har siden 1973 været ejet af kammerherre, greve Carl Iver Rantzau, der således er den ottende generation efter Christian Rantzau.
Krengerup gods ejes i dag af Carl Johan Ulrik Rantzau, der således er den niende generation efter Christian Rantzau.
Læs mere om Krengerup Gods på www.krengerup.dk
Danmarks Fugle Zoo ligger kun 5 km. fra Škoda Museum Danmark.
Danmarks Fugle Zoo er fynsk bondegårdsidyl, når det er skønnest ! I den 6 ha. store fuglezoo er der anlagt et 2 km handicapvenligt stisystem, i det meget skønne kuperede terren.
På denne rundtur kan man opleve 800 fugle - 150 arter - fra hele verden, godt indpasset i den ægte fynske natur, mellem gamle træer, buske og blomster. Af fugle kan der blandt andet opleves: storke, strudse, papegøjer, traner, ibis, svømmefugle, latterfugle, tropefugle og ugler.
Et spændende lille museum med gamle danske landbrugsredskaber, fra en svunden tid, kan ses ved konference lokalet. Der er rig mulighed for at nyde den medbragte mad ved de opstillede borde og bænke, på den overdækkede teresse ved cafeen eller benytte et af fugleparkens grillsteder.
Hos Feline.dk finder du det største udvalg af sommerhuse på Fyn med den bedste beliggenhed.
Škoda Museum Danmark
Nårupvej 32
DK-5620 Glamsbjerg
.